Villa in de Gers, Frankrijk

 

Boven op een heuvel in het Zuid Franse departement Gers staat een reusachtige robuuste schuur, een zogenaamde Grange. Deze Grange wordt tot woongebouw omgevormd. Om de grote open binnenruimte van het bestaande gebouw intact te houden worden aan de buitenzijde nieuwe bijgebouwen aangebracht. Hierin zijn de specifieke woonfuncties als slapen en koken gelegen. De bijgebouwen, die in formaat en materialisatie contrasteren met de antieke Grange - vormen een intermediair tussen de grote binnenruimte en het omliggende landschap. Door deze bijgebouwen dringt het daglicht en het uitzicht tot diep in de van oorsprong gesloten Grange door.

 

De Grange wordt zo de centrale leefruimte waarin de diverse specifieke woonfuncties, het daglicht en het uitzicht samen komen.

 

projectdata


opdrachtgever: partikulier

periode: maart 2010 -

status: ontwerpfase

ontwerp: Tom Bergevoet

team: Tom Bergevoet, Bas Overweg

maquette: Wing Ung